Pages

Thursday, 7 November 2013

3
Komen

Resipi baru !!!!


::-> Alhamdulillah... selesai jugak. Wat resipi sndiri. Dah boleh jadikan dessert dah. Tp,,, Xtaw la jadi ke x. Banana Choc Cake Marie dngan Pink Cheese Cake Marie. Cewah. Nama pun ntah pape. Xtaw lah nak letak nama ape. Rase pun ntah jadi ape lah agaknye. So, wait for tomorrow. Yummy2....... Nasibla uncle uh jadi tester resipi kte. 

~# Jangan Menyesal jadi tester resipi baru k  #~


REsipi Banana Choc Cake Marie &  Pink Cheese Cake Marie.

Banana Choc Cake Marie:
Blend banana, Cairkan coklat + susu cket, Buat lapisan dengan biskut marie.Susun dalam bekas ikut suke korang then selang seli kan dengan banana blend ngan coklat. Lpas tu, masukkan dlam peti ais. Dessert ni xletak kat tmpat freeze pn xpa. huhuhu. Biarkan smalaman. Sdia untuk yummy2.... :) 


Pink Cheese Cake Marie:
Pukul cheese 250gm sampai kembang, Then, masukkan susu pekat 250gm, Mix kan sehingga sebati. Divide cheese untuk 2 bkas, salah 1 bg pewarna pink cket baru nampak mnarik. Cewah. padahal den minat warna pink. Lpas uh susun dalam bekas ikut suke korang then selang seli kan biskut marie dengan cheese warna ory ngan cheese warna pink. Last skali, masukkan dlam peti ais tmpat yg freeze taw. Jngan letak kat bawah. Klau x, xkras t cheese tu :) Biarkan smalaman. Sdia untuk yummy2.... :P


Slamat mencuba ye (^_^) 
~# Pesanan untuk kwan2. ini untuk dessert ye. Xboleh makan bnyak2. Kang ada yg dpat pnyakit lain. :) #~



Hyep. wHaT dO u ThiNk aBoUt Yana PosT?? . tAk maW kOmeN ??? LikE pOn JdiLa..(n_n)

/>

Friday, 1 November 2013

0
Komen

ReNuNg2 KaN DaN SeLaMaT BeRaMaL (^_^)


::-> Kepercayaan umpama kaca sekali ia pecah ia tak sama lagi seperti sebelumya.
::->  Pujian yg diberikan dgn ikhlas, adalah anak kunci untuk memulai persahabatan. Sedangkan penghinaan adalah sumber pertengkahan & permusuhan. 
::->  Luahkan dan tunjukanlah sayang dan cintamu kepada mereka yang halal menerimanya, itu adalah salah satu sunnah Rasulullah S.A.W 
 ::->  Sebelum kita nak menghakimi orang lain, renung diri dulu. Adakah kita tidak pernah buat silap? Kerja menghukum dan menghakimi kerja Allah.



Hyep. wHaT dO u ThiNk aBoUt Yana PosT?? . tAk maW kOmeN ??? LikE pOn JdiLa..(n_n)

/>

Saturday, 26 October 2013

0
Komen

Crayon,,,,,

Persahabatan itu ibarat sekotak crayon masing2 pnye wrna berbeza tpi cuba padukan mereka akan membuat sebuah pelangi yang indah.


Hyep. wHaT dO u ThiNk aBoUt Yana PosT?? . tAk maW kOmeN ??? LikE pOn JdiLa..(n_n)

/>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...