Pages

Wednesday, 16 October 2013

0
Komen

Aiskrim Oreo


Ok, Kalini resipi aiskrim oreo pulak. Resipi ni pun mak angkat sharing gak. Tq 2 mak angkat coz sharing resipi. (^_^)
(Gambar Aiskrim sekadar hiasan je k)

BAHAN-BAHAN:
Sebungkus coffemate - yang saiz pling kecil je
Satu bungkus biskut OREO (asingkan krim dengan biskut.)
1 kotak kecil Susu dutch lady UHT (perasa apa pun boleh.ikot suke korang k.)

CARA MEMBUAT:
- blend susu dutch lady dengan coffemate smpai btol2 kembang k.kalau guna susu perasa strawberry, korang just blend ja smpai kembang.xpyah campur ngan coffemate k.
- lpas tu korang masukkan la dalam 1 bekas.
- biskut oreo pulak korang asingkan krim dngan biskut dye.korang leh blend skali biskut ngan susu kalau korang nak hancur.kalau korang xnak biskut hancur, korang just ramas ja biskut tu.
- last skali, korang gaulkan hancuran biskut dengan hasil blend tu. gaul smpai sebati.nak tambah bahan lain pn boleh (coklat rice / coklat chip). ikot selera korang la.janji xmanis sngt. kang penyakit lain pulak muncul.
- bila dah gaul smpai sebati, ape ag. masukkan dlm peti ais la. hehehe.tunggu la hasil ape yg korang dpat. (^_^)

Selamat mencuba k kawan2. Ape yg penting di mulakan dengan Bismillah bila nak buat sesuatu benda  

Credit By :- Yana Ariana.


Hyep. wHaT dO u ThiNk aBoUt Yana PosT?? . tAk maW kOmeN ??? LikE pOn JdiLa..(n_n)

/>

0 Komen Awesome Blogger :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...